Paisprezece migranţi sirieni care au intrat ilegal în ţară au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră în pădurea din apropierea localităţii Cetate din judeţul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat, miercuri, că poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Băneasa au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale.
 
“Astfel, prin dislocarea de forţe suplimentare şi utilizând mijloace de supraveghere terestre şi aeriene, au detectat în pădurea din apropierea localităţii Cetate paisprezece persoane, care se deplasau dinspre frontiera cu Republica Bulgaria. Supravegherea acestora a continuat, pentru identificarea călăuzei care ar fi facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat. Întrucât nu au fost observate persoane în proximitatea frontierei, poliţiştii de frontieră au procedat la somarea şi reţinerea acestora, stabilind faptul că sunt persoane care nu deţin documente de identitate şi care nu vorbesc limba română”, au anunţat poliţiştii de frontieră. 
 
Ei au precizat că era vorba de cetăţeni sirieni, care au trecut ilegal frontiera României dinspre Bulgaria. 
 
“Având în vedere temperatura scăzută, o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viaţa acestor persoane. Persoanele depistate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, a precizat sursa citată.
 
De asemenea, în 14 şi 20 ianuarie, alţi 19 cetăţeni străini au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în localităţile Ostrov şi Băneasa după ce au trecut ilegal frontiera din Bulgaria.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.