Mai mulţi copii s-au agresat, pe o stradă din localitatea clujeană Suceagu, iar mama unuia dintre ei a reclamat că dispecerul 112 nu a transmis sesizarea către Poliţie. IPJ Cluj a precizat că echipajele au fost anunţate, dar erau la o altă intervenţie şi s-au deplasat la caz când acest lcuru a fost posibil. Cu toate acesstea, a fost declanşată o anchetă internă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 14.15, a fost semnalat, prin apel 112, faptul că, în localitatea Suceagu, doi minori ar fi fost angrenaţi într-o stare conflictuală spontană şi ar fi fost agresaţi de alţi doi minori, în timp ce se aflau pe o stradă din localitate”, a transmis, duminică, IPJ Cluj.

Sursa citată a precizat că persoană care a semnalat evenimentul a precizat că cei care i-ar fi agresat pe aceştia ar fi plecat de la locul faptei.

”În baza sesizării telefonice, operatorii 112 au transmis informaţiile dispeceratului din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca pentru soluţionare, iar, conform procedurii, informaţiile au fost transmise patrulei din teren, cu scopul deplasării la locul sesizat şi aplicării măsurilor legale. La momentul primirii sesizării evenimentului, echipajul de poliţie se afla la o altă sesizare, respectiv un caz de violenţă domestică, unde s-a emis un ordin de protecţie provizoriu, astfel că intervenţia la cazul semnalat de persoana în cauză s-a făcut ulterior finalizării cazului de agresiune domestică”, a mai transmis Poliţia.

Instituţia explică faptul că patrula din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu s-a deplasat la cazul relatat, iar cei doi minori identificaţi ca fiind cei implicaţi în starea conflictuală au fost depistaţi, în cauză întocmindu-se un dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe.

”Totodată, reprezentantul minorului a fost informat despre dreptul de a formula o plângere penală în legătură cu aspectele sesizate. De asemenea, precizăm că, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a declanşat o anchetă internă, în vederea stabilirii cu exactitate a modului în care a fost gestionat apelul la 112 de către operatori, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să se dispună măsuri în consecinţă”, a mai trqansmis IPJ Cluj.

Potrivit ziardecluj.ro, mama unuia dintre copiii agresaţi susţine că Poliţia nu a apărut nici la două ore de la producerea incidentului, iar când s-au pr4ezentat au explicat că nu au fost informaţi despre situaţie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.