Circulaţia feroviară între Adjud şi Pufeşti, blocată din cauza inundaţiilor, a fost reluată, vineri după-amiază, pe un singur fir, în timp ce traficul rutier pe DN 2, în judeţul Vrancea, este în continuare întrerupt între Adjud şi Domneşti Sat, şoseaua fiind acoperită cu apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit prefectului judeţului Vrancea, Sorin Hornea, traficul feroviar între Adjud şi Pufeşti a fost reluat după ce apele râului Trotuş s-au mai retras, circulaţia desfăşurându-se pe un singur fir.

De asemenea, circulaţia rutieră între Adjud şi Domneşti Sat rămâne închisă, şoseaua fiind acoperită cu apă. Autorităţile nu au putut estima când va fi reluată circulaţia rutieră în zonă, întrucât este posibil ca asfaltul să se fi fisurat.

”Până nu se scurge apa, nu putem da drumul la circulaţie. Este foarte greu de estimat când se va relua traficul, e un disconfort, însă a început să se infiltreze în fundaţia drumului, trebuie ca apa să se deverseze, să vedem care e situaţia şi apoi decidem ce e de făcut. Poliţia şi cei de la Drumuri Naţionale sunt la faţa locului, monitorizează situaţia şi când vor considera că traficul poate fi reluat în condiţii de siguranţă pentru şosea şi pentru şoferi, atunci îi vor da drumul. E complicat să estimăm. Au apărut se pare fisuri în carosabil şi până nu se scurge toată apa nu putem face nimic”, a declarat pentru News.ro prefectul de Vrancea, Sorin Hornea.

În aceste condiţii, şoferii sunt sfătuiţi să circule pe traseul DN 2 - Tişiţa - DN 24 - Tecuci, Bârlad - DN 11A - Adjud. Mai multe echipaje de Poliţie îi îndrumă pe şoferi, astfel încât să nu se înregistreze blocaje sau situaţii de urgenţă. Mai mulţi şoferi au forţat filtrele poliţiştilor, dar au fost amendaţi.

Totodată, drumul spre Mănăstirea Dălhăuţi din comuna Cîrligele a fost închis, din cauza unor alunecări de teren.
 
”Urmare a cantităţii mari de precipitaţii de joi, drumul DC 211 care face legătura între satul Dălhăuţi şi Mănăstirea Dălhăuţi a fost grav afectat, reactivându-se alunecările de teren din zonă, platforma drumului coborând cu peste 50 centimetri pe o lungime de 100-150 metri pe mai multe porţiuni. Drumul a fost momentan închis circulaţiei rutiere, fiind avertizat corespunzător cu indicatoare“, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Primăriei Cîrligele. 
 

Zece trenuri din zona Moldovei au fost anulate, iar altele au circulat pe rute ocolitoare, din cauza inundaţiilor care au dus, vineri dimineaţă, la închiderea traficului feroviar între Adjud şi Pufeşti. 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a prelungit, vineri, codul roşu pentru mai multe judeţe din centrul şi estul ţării, avertizarea fiind valabilă până sâmbătă, la ora 14.00, în Harghita, Covasna, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare cod portocaliu, valabilă începând de la ora 20.00 şi până sâmbătă, la ora 8.00, pentru judeţele Neamţ, Bacău şi în zona de munte a judeţului Vrancea, unde se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi izolat 50 de litri pe metru pătrat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.