Cinci persoane din Bangladesh au fost prinse în timp ce încercau să treacă graniţa dintre Republica Moldova şi România, cu intenţia să ajungă în Italia, acestea fiind ajutate de trei călăuze, respectiv doi cetăţeni români şi un indian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţişti de frontieră din România şi Republica Moldova au prins trei persoane implicate în trafic de migranţi, acestea încercând să ajute cinci cetăţeni din Bangladesh să treacă ilegal graniţa venind dinspre Republica Moldova, cu intenţia de a ajunge în Italia. Una dintre călăuze este cetăţean indian, iar celelalte două sunt cetăţeni români.
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tomeşti - Iaşi au observat cinci persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea fiind preluate de două autoturisme care circulau în regim de taxi. Poliţiştii au oprit cele două mijloace de transport, iar în urma legitimării ocupanţilor au stabilit că şoferii sunt cetăţeni români, în vârstă de 45, respectiv 29 de ani, domiciliaţi în Bucureşti, iar cetăţenii străini sunt din Bangladesh şi au vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani.
 
Potrivit cercetărilor, cei cinci cetăţeni străini au trecut râul Prut folosind o barcă pneumatică, cu scopul de a ajunge în Italia. După ce au încercat să intre ilegal în România, persoanele au fost preluate cu cele două autoturisme pentru a fi transportate spre vestul ţării, în schimbul sumei de 600 de euro. 
 
Cetăţeanul indian despre care există indicii că ar fi organizat trecerea ilegală a grupului de cetăţeni din Bangladesh, folosind o barcă gonflabilă pentru a transporta persoanele peste râul Prut, a fost reţinut pe teritoriul Republicii Moldova, pentru 72 de ore.
 
În acest caz se fac cercetări pentru trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cei cinci cetăţeni străini au fost preluaţi de autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.