Cinci persoane au fost arestate preventiv, după ce ar fi vândut substanţe cu efecte psihoactive mai multor tineri din municipiul Tulcea, la preţul de 10 lei pentru o doză, ei obţinând în total peste 21.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, au făcut, luni, nouă percheziţii în municipiul Tulcea şi două în municipiul Galaţi, pentru destructurarea unor grupuri infracţionale specializate în comiterea în formă continuată a infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu substanţe cu efecte psihoactive.

În urma percheziţiilor, cinci persoane au fost reţinute, ulterior Tribunalul Tulcea dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile faţă de suspecţi.

În perioada 2016 – 2017, suspecţii  M.C. şi M.C.A., din municipiul Galaţi, au aprovizionat persoane din municipiul Tulcea cu cantităţi de produse cu efecte psihoactive, en gros, care, la rândul lor, le porţionau şi le vindeau mai multor tineri din Tulcea, la preţul de 10 lei pentru o doză.

Şi suspecţii R.R.G., B.C.A. şi I.C. au comercializat produse cu efecte psihoactive mai multor tineri din Tulcea, la acelaşi preţ.

Unul dintre suspecţi a fost prins în judeţul Tulcea în timp ce transporta cantitatea de 217,62 de grame de produse cu efecte psihoactive, pe care o cumpărase cu 3.000 lei de la suspectul M.C.A. din municipiului Galaţi, urmând să o comercializeze împreună cu suspectul B.C.A.

Suspecţii ar fi obţinut în urma comercializării substanţelor suma de 21.760 lei.

În urma analizelor de laborator  s-a constatat că în produsele vândute de către cei cinci exista substanţa MDMB-CHMICA, ce face parte din clasa cannabinoizilor sintetici, considerată ”substanţă psihoactivă nouă”, în înţelesul Deciziei 2005/387/JAI a Consiliului.

Printre efectele psihologice şi fiziologice ale acestor substanţe se numără degradarea scoarţei cerebrale mai rapid decât heroina;
creearea dependenţei fizice şi psihice, schimbări de temperament, probleme cu somnul, comportament psihotic, hipertermie, convulsii, infarct, tensiune ridicată, probleme respiratorii grave, comă şi chiar moartea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.