Cinci buzoieni cu vârste între 25 şi 41 de ani au fost aduşi la audieri la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău fiind acuzaţi de constituirea unei reţele specializate în trafic de droguri de risc

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat, miercuri,  23 de percheziţii domiciliare în judeţul Buzău, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. 
 
Din cercetări a reieşit că, din 2021 şi până în prezent, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 41 de ani, ar fi introdus în ţară droguri de risc (cannabis şi rezină de cannabis), pe care le-ar fi vândut în Buzău.  
 
Drogurile erau introduse în ţară prin intermediul unor firme de curierat, disimulate în colete cu diverse produse şi, transmise pe numele unor persoane cu posibilităţi materiale reduse, cunoscuţi ai bănuiţilor.
 
„Un astfel de colet a fost interceptat de către organele de urmărire penală la data de 3 martie 2022, fiind descoperite 3.558 de grame de cannabis şi 120,20 grame de rezină de cannabis.În urma percheziţiilor, au fost ridicate 18 telefoane mobile, 3 grindere, un cântar, 40 de grame de droguri de risc (cannabis) şi 1.100 de lei.”, se mai arată în comunicatul IPJ Buzău.
În urma percheziţiilor au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, precum şi jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi  Buzău şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.