Cinci angajaţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, între care şi un fost director, au fost reţinuţi, joi dimineaţă, de poliţişti, fiind suspectaţi că au întocmit mai multe documente false pe baza cărora s-au acordat ilegal ajutoare de şomaj. Prejudiciul în dosar se ridică la aproximativ 430.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ancheta a fost realizată de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. 

"A fost cercetată perioada cuprinsă între 2002 şi 2012 când s-au întocmit 140 de dosare fictive de şomaj. Au fost reţinute cinci persoane, doi bărbaţi şi trei femei, prejudiciul creat fiind de aproximativ 430.000 lei", a declarat Andrei Ion Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Conform sursei citate, printre cele cinci persoane care au fost reţinute joi dimineaţă se numără şi un fost director al AJOFM Gorj care după expirarea mandatului a revenit în instituţie pe funcţie de execuţie.

Cele cinci persoane urmază să fie prezentate magistraţilor Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de fraudă informatică şi abuz în serviciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.