Un cetăţean ucrainean care a oferit 1.500 de euro şi 600 de dolari unui poliţist de frontieră din Maramureş pentru facilitarea unor activităţi de contrabandă cu ţigări pe relaţia Ucraina-România, a fost arestat. Bărbatul încerca să introducă în ţară mai multe transporturi a câte 50 de colete de ţigări şi a cerut informaţii cu privire la sectoarele de frontieră nesupravegheate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) un cetăţean ucrainean este cercetat pentru dare de mită.

”În urma administrării probelor, a rezultat presupunerea rezonabilă că inculpatul Z.Y., cetăţean ucrainean, a comis infracţiunea de dare de mită, constând în aceea că, în intervalul de timp 08-18.09.2017, a promis unui funcţionar M.A.I. din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, martor denunţător în cauză, suma de 2.000 euro, iar la data de 19.09.2019 i-a remis acestuia sumele de 1.500 euro şi 600 dolari S.U.A., solicitându-i în schimb să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să îi furnizeze date şi informaţii din sistemul de supraveghere a frontierei de stat, prin comunicarea unui interval de timp în care o anumită zonă de frontieră este nesupravegheată, pentru facilitarea unor activităţi de contrabandă cu ţigări, pe relaţia Ucraina-România”, anunţă DGA.

Marţi, procurorii au dispus faţă de inculpat punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunii de dare de mită şi au dispus reţinerea preventivă pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de miercuri, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Maramureş, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, admisă de instanţa de judecată.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că ucraineanul i-a propus câte 2.000 de euro poliţistului pentru fiecare transport, într-un astfel de transport urmând să fie câte 50 de colete cu ţigări de contrabandă. În timp, ucraineanul a promis că suma va creşte la 2.500 de euro pentru fiecare transport.

Bărbatul a fost prins imediat după ce a oferit banii, cu ocazia efectuării primului transport de ţigări.

Este pentru a treia oară când poliţistul implicat a denunţat tentative de mituire.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.