Un cetăţean iranian care încerca să treacă Dunărea înot, cu un colac, şi care se afla în pericol de înec a fost salvat de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu. Bărbatul intenţiona să intre ilegal în România, fiind predat autorităţilor bulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, incidentul a avut loc marţi după-amiază, când poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost anunţaţi de Căpitănia Port Giurgiu despre faptul că la km. 498 al fluviului Dunărea, la aproximativ 150 metri în larg, se află o persoană care strigă după ajutor.

Ca urmare, o ambarcaţiune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a intervenit pentru salvarea persoanei, un bărbat care se afla în pericol de înec.

"Poliţiştii de frontieră l-au scos din apele Dunării şi l-au adus în siguranţă la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112, prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanei salvate, aceasta aflându-se în afara oricărui pericol. În urma cercetărilor, s-a constatat că persoana salvată este cetăţean iranian, are 33 de ani şi a declarat că intenţiona să treacă fraudulos frontiera din Bulgaria în România. Bărbatul a încercat să traverseze Dunărea cu ajutorul unui colac, pe direcţia localităţii Ruse", a transmis Poliţia de Frontieră.

Totodată, a fost informată Poliţia de Frontieră Bulgară despre eveniment, cetăţeanul iranian fiind preluat de către autorităţile statului vecin în baza Acordului de readmisie dintre cele două ţări în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.