Cei zece agenţi de poliţie din cadrul Serviciului de Inmatriculări Timişoara, ridicaţi pentru luare de mită de ofiţerii DGA, pretindeau sume cuprinse între 20 şi 100 de lei pentru rezolvarea mai rapidă a unor dosare de înmatriculare a maşinilor. În numai patru luni, cei zece agenţi au adunat 100.000 de lei. Ei au luat mită, în total, de 384 de ori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie - mai 2021), cei 10 agenţi de poliţie au pretins şi primit, prin intermediari, în mod repetat şi consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 şi 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al DGA.

În aceeaşi perioadă, cei zece au luat mită de 384 de ori.

În prezent, cei 10 agenţi de poliţie sunt audiaţi de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, urmând ca acesta să dispună în consecinţă cu privire la luarea unor măsuri preventive.

Zece angajaţi ai Serviciului de Înmatriculări din Timişoara au fost ridicaţi luni dimineaţă de ofiţerii DGA, fiind cercetaţi pentru luare de mită.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.