Catedrala Arhipescopală din Buzău, situată în centrul oraşului, a fost spartă de hoţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, slujba de duminică dimineaţă fiind anulată. Poliţiştii din Buzău au întocmit dosar penal pentru furt calificat în acest caz şi fac cercetări pentru a-i prinde pe cei care au intrat în biserica din care ar fi furat bani, dar ar fi provocat şi stricăciuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor IPJ Buzău, spargerea a fost semnalată duminică dimineaţă, în jurul orei 6.30.

„În această dimineaţă în jurul orei 6.30 a fost sesizat un furt dintr-un lăcaş de cult din municipiul Buzău. La faţa locului se află echipe de poliţişti care efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. A fost întocmit dosar penal pentru furt calificat iar cercetările continuă”, au precizat reprezentanţii IPJ Buzău, care nu au putut preciza până la această oră ce a fost furat din biserică.

Pe de altă parte, reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei nu au venit cu precizări legate de furtul comis în noaptea de sâmbătă spre duminică.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

Surse din rândul anchetatorilor susţin însă că hoţii ar fi furat bani din catedrală dar ar fi provocat şi stricăciuni. 

La această oră, poliţiştii fac cercetări, zona fiind izolată.

Catedrala este păzită de agenţii de paza ai unei firme private, dar doar pe timpul zilei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.