Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat, duminică seară, că de la începutul anului au fost destructurate 37 de reţele de traficanţi de droguri, ceea ce nu este ”puţin lucru”, pentru că presupune muncă de infiltrare, depistare, prindere. Predoiu a menţionat şi că au fost confiscate cantităţi impresionante de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Predoiu a anunţat, duminică seară, la Prima News, câte reţele de trafic de droguri au fost anihilate în acest an.

“Anul ăsta s-au destructurat, doar pe droguri vorbesc, 37 de grupuri infracţionale organizate, 37 de reţele, cum le spuneţi dumneavostră. Nu e puţin lucru 37. Înseamnă depistare, infiltrare, culegere de probe, consolidarea probelor”, a mai explicat Predoiu.

Ministrul a mai fost întrebat de faptul că la televizor apar cazurile de confiscare a două, trei grame de droguri.

“Să vă dau o veste bună, proastă nu ştiu cum să spun, nu toată realitatea încape în televizor. Există foarte multe lucruri care sunt în realitate şi nu apar la televizor, inclusiv acţiuni de combatere a traficului şi consumului de droguri. E şi aici o vină a aparatului că nu a comunicat mai din timp, mai ritmic”, a mai transmis ministrul.

El a vorbit şi despre cea mai mare captură de droguri din acest an.

“În acest an s-au capturat 600 de kilograme de droguri de risc şi mare risc, trei tone de precursori, 600 de kilograme de masă verde”, a mai declarat Predoiu.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că există un deficit de personal în minister de 30%.

“Am deficit de personal de aproape 30 la sută egal aşa, cu toate armele. Poliţistul care termină Academia şi intră în bătălia în care cerem noi să lupte îi plătim 2.000 şi ceva de lei pe lună. Vi se pare normal? Mie nu”, a mai declarat Cătălin Predoiu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.