Doi fraţi de 3 şi 5 ani din satul Globurău, comuna Mehadia, au fost daţi dispăruţi de acasă, după ce în cursul zilei de miercuri au plcat de la domiciliu şi nu au mai revenit. Peste o sută de persoane i-au căutat în cursul nopţii, iar joi dimineaţa alte 250 de forţe de ordine au pornit în căutarea celor doi fraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Poliţiştii din Mehadia au fost sesizaţi de dispariţia celor doi fraţi, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 00.10. Cei doi fraţi se numesc Frăţilă Florin Gheorghe, de 5 ani şi Frăţilă Maria Magdalena, de 3 ani.
 
”Imediat după sesizare, la faţa locului au fost direcţionaţi peste 50 de poliţişti, cu mijloacele tehnice din dotare şi câini de serviciu, jandarmi, pompieri, o echipă salvamont, pădurari şi localnici, care au demarat activităţile de căutare în localitatea Globurău, în localităţile învecinate, în împrejurimi şi în pădurile din zonă. Ulterior, au fost mobilizate şi dirijate forţe suplimentare, la această oră fiind angrenate în activităţile de căutare peste 100 de forţe, dintre care 75 de poliţişti, 9 jandarmi, 8 pompieri, 2 lucrători salvamont, pădurari, voluntari, membri ai familiei şi 2 câini de urmă aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin”, a transmis IPJ Caraş- Severin.
 
Ulterior, joi dimineaţa alte 250 de forţe de ordine s-au alăturat salvatorilor care au făcut căutări pe timpul nopţii. De asemenea, un elicopter IGAV a pornit în căutarea celor doi fraţi.
 
”Din această dimineaţă, de la ora 05.00, un elicopter IGAV cu un echipaj la bord survolează întreaga zonă împădurită din proximitatea localităţii de dispariţie. În acest moment, peste 250 de forţe, suplimentar faţă de cele angrenate pe timpul nopţii, dintre care aproape 100 de poliţişti din structura aparatului judeţean al Inspectoratului, Poliţiilor Municipale Reşiţa şi Caransebeş şi Poliţiei Staţiunii Băile Herculane, împreună cu 20 de jandarmi, inclusiv jandarmi montani de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, 41 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, 8 specialişti Salvamont, voluntari, pădurari şi localnici care cunosc foarte bine zona, împărţiţi în echipe, au împânzit întreaga zonă de căutare”, mai transmite IPJ Caraş- Severin. 
 
La faţa locului se acţionează în continuare cu cei doi câini de prelucrare urme de miros uman ai Inspectoratului, urmând a fi adus un al treilea câine antrenat în misiuni de căutare-salvare aparţinând Serviciului  Salvamont Caraş-Severin.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.