Temperaturile caniculare se vor menţine şi duminică în Capitală şi în sud-estul ţării. În jumătatea de vest a ţării vremea se răceşte şi se vor înregistra ploi torenţiale, care se extind spre est, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Temperaturi în jurul valorii de 35 de grade vor fi în continuare în Capitală, în sudul şi estul ţării. În Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea se pot înregistra pe alocuri temperaturi de peste 35 de grade.

Instabilitatea atmosferică se va accentua în jumătatea de vest a ţării, unde vor fi ploi torenţiale şi vijelii, care se vor extinde spre est. Temperaturile nu vor mai depăşi 30 de grade în vestul ţării şi în Transilvania, media fiind în jurul valorii de 25 de grade.

ANM a emis de sâmbătă cod portocaliu pentru nouă judeţe: Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara şi zona de munte a judeţelor Cluj, Alba şi Gorj. În aceste zone, în intervale scurte de timp s-au înregistrat deja din noaptea de sâmbătă spre duminică cantităţi de apă de peste 50-60 l/mp şi izolat 80-90 l/mp. De asemenea, în Maramureş, nordul Crişanei, vestul Transilvaniei şi în estul Olteniei, cantităţile de apă au depăşit 25-30 l/mp. În judeţul Caraş Severin s-au înregistrat şi pe arii restrânse şi peste 100 l/mp.   

 

                                                              

 

În după-amiaza zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni, se vor înregistra ploi şi vijelii şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. În cea mai mare parte a Munteniei şi local în Dobrogea şi Moldova, disconfortul termic va fi ridicat şi se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul valorii de 35 de grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.