Un bărbat din judeţul Călăraşi este cercetat penal pentru distrugere după ce, supărat că s-a despărţit de iubita sa cu care are cinci copii, a dat foc casei în care locuia. Bărbatul s-a închis în locuinţă cu un fiul de-al său, în vârstă de 12 ani, vecinii reuşind să-l scoată afară pe băiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Parchetului Judecătoriei Olteniţa au început urmărirea penală faţă de un bărbat de 55 de ani, care în urmă cu două zile a dat foc locuinţei sale din comuna Vasilaţi, din judeţul Călăraşi, casa fiind distrusă în proporţie de 80%.

Potrivit prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Olteniţa, Luana Deloreanu, incidentul a avut loc marţi, când pe fondul unor probleme familiale şi al consumului de alcool bărbatul şi-a incendiat locuinţa. 

Echipele de intervenţie ajunse la faţa locului au reuşit să-l scoată din casa incendiată pe bărbat, care se încuiase într-una dintre camere.

Vecinii au povestit pompierilor că bărbatul a vrut să îşi încuie în casă şi fiul de 12 ani, aflat în îngrjirea sa, însă băiatul a fost scos din casă de către un localnic.

Surse din administraţia locală au declarat pentru News.ro că bărbatul s-a despărţit recent de iubita sa cu care are cinci copii. Femeia a luat trei dintre copii şi a plecat din localitate, un copil a fost dat în plasament unor rude din Bucureşti, iar băiatul de 12 ani rămăsese în grija tatălui. 

Aceleaşi surse spun că bărbatul avea un loc muncă şi până acum nu a mai creat probleme în localitate.

Copilul de 12 ani salvat de vecini a fost încredinţat mamei. 

Imediat după ce a incendiat locuinţa, bărbatul a fost reţinut, iar ulterior a pus în libertate. Până în prezent, procurorii nu au dispus în privinţa sa vreo altă măsură preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.