Un câine din rasa Pit Bull Terrier American care a atacat un alt câine în apropierea unei grădiniţşe din Deva a fost capturat, ulterior, fiindu-i identificat şi proprietarul, un bărbat de 22 de ani care se află în închisoare, iar cel care are în grijă animalul nu poate deţine astfel de câine, el fiind recidivist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii  Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara au fost sesizaţi joi de către reprezentantul unui serviciu pentru ocrotirea animalelor fără stăpân cu privire la faptul că  angajaţii societăţii au capturat un câine (mascul, cu caractere morfologice asimilate rasei Pit Bull Terrier American) pe o stradă din municipiul Deva, în apropierea unei grădiniţe, unde ar fi atacat un alt animal din specia canină şi un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Deva (bărbatul, care ar fi intervenit în apărarea câinelui, nu a fost muşcat, reuşind să se refugieze după un gard).

Poliţiştii au derulat ulterior o serie de verificări în cadrul dosarului penal întocmit pentru intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative  şi a infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane şi au stabilit că proprietarul câinelui agresiv capturat  este un tânăr 22 ani, care în prezent este încarcerat în Penitenciarul Deva.

Totodată, poliţiştii au mai stabilit că deţinătorul temporar (persona care avea în grijă animalul), este un bărbat în vârstă de 38 de ani, recidivist, care nu avea dreptul de a deţine câinele respectiv, animalul fiind încadrat la categoria 1 a câinilor periculoşi.

În cauză, poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale etc., şi a infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

         

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.