Tânărul din localitatea buzoiană Vermeşti, acuzat că a plantat canabis în ghivece şi a distribuit droguri prietenilor contra unor sume de bani sau cu titlu gratuit, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar apoi magistraţii de la Tribunalul Buzău au decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, el fiind acuzat că a distribuit droguri de risc, individual, fiind totodată şi consummator.

Tânărul din localitatea Verneşti, judeţul Buzău, este acuzat că a cultivat plante de canabis în ghivece în locuinţa sa, distribuind mai multor consumatori muguri de la plante gratuit sau în schimbul unor sume de bani. Anchetatorii au identificat până acum zece consumatori la care au ajuns drogurile, dar pe altă parte şi cel care le cultiva şi le planta era consumator. Miercuri, anchetatorii au descins la locuinţa tânărului pe care l-au ridicat şi l-au dus la audieri.

”La locuinţa tânărului de 29 de ani s-au descoperuit trei plante de canabis ajunse la maturitate, conţinând muguri şi florescenţă de canabis. Anterior, din probele existente s-a descoperit că a oferit gratuit altor persoane, dar a şi vândut mai mulţi muguri de canabis. Practic, am putut aproxima ca 50 de grame vândute de droguri. Tânărul a mai deţinut astfel de plante, a încercat să le cultive, dar nu au ajuns la maturitate, pentru că au fost atacate de dăunatori şi au fost  distruse”, a declarat procurorul şef al DIICOT Buzău, Nicolae Petroşel.

Sursa citată a adăugat că, în urma anchetei, până la ora actuală, au fost identificaţi zece cumpărători de canabis, care fac parte din anturajul celui ce a crescut planta în ghivece, în locuinţa sa.

”Am identificat zece cumpători care au apelat la suspect şi cărora acesta le-a pus la dispoziţie canabis cu titlu gratuit, urmând să-I dea apoi bani sau direct în schimbul unor sume de bani pe care nu le-am putut estima. Aceştia luau drogurile pentru consum propriu. La rândul său, tânărul de 20 de ani este şi el consumator”, a adăugat Petroşel.

Miercuri, poliţiştii de la Combaterea criminalităţii organizate din Buzău, împreună cu procurorii DIICOT -  Biroul Teritorial Buzău, au făcut o  percheziţie la  locuinţa bărbatului, ancheta fiind desfăşurată cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iunie - septembrie, tânărul a cumpărat mai multe seminţe de canabis pe care le-a plantat în ghivece în locuinţa sa, el recoltând periodic muguri de la plantele respective, pe care îi distribuia mai multor consumatori fie gratuit, fie în schimbul unor sume de bani. Drogurile ajungeau la cunoscuţi ai bărbatului, din localitatea Verneşti sau din municipiul Buzău.

În urma percheziţiei desfăşurate miercuri, au fost ridicate mai multe plante de canabis, seminţe de canabis, un grinder pentru tocat materia vegetală, precum şi un cântar electronic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.