Poliţiştii din Buzău au prins un tânăr urmărit încă din 2018, pentru furtul unui utilaj agricol din Italia, dar nu l-au putut aresta întrucât a intrat în contact cu o persoană revenită din Olanda. Tânărul a fost izolat, procedurile pentru extrădare urmând a fi reluate după 14 zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii din Buzău l-au depistat pe tânărul de 20 de ani din Dolj, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, în timpul unei acţiuni cu forţe mărite desfăşurate pe raza municipiului Buzău.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că autorităţile judiciare din Italia au emis, în data de 18 decembrie 2018, mandat european de arestare pe numele tânărului pentru săvârşirea infracţiunii de furt pe teritoriul acestui stat.

Cum l-au prins, poliţiştii i-au adus la cunoştinţă individului semnalarea introdusă pe numele său în Sistemul Informatic Schengen. Având în vedere că, în ziua precedentă, tânărul intrase în contact cu o persoană în cazul căreia se impunea izolarea la domiciliu, poliţiştii au informat instituţia competentă, care a dispus izolarea acestuia pentru 14 zile.

Ulterior, va fi demarată procedura pentru judecarea cererii de extrădare către autorităţile judiciare din Italia.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că tânărul de 20 de ani furase un utilaj de mari dimensiuni din Italia, fiind o practică a unei grupări din Dolj.

Tânărul intrase în contact cu iubita lui care se află în izolare la domiciliu, după ce a revenit pe 2 aprilie din Olanda.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.