Patrule mixte formate din poliţişti şi jandarmi au aplicat deja la Buzău sancţiunile pentru personae care nu repectă măsura izolării la domiciliu după venirea din străinatate, o femeie de 62 de ani şi un tânăr de 22 ani fiind amendaţi şi plasaţi în carantină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Prefecturii Buzău, duminică, o patrula mixtă formată din poliţişti şi jandarmi au depistat o femeie in vârstă de 62 de ani din localitatea Pleşeşti care nu respecta regimul izolării la domiciliu. Femeia a fost sancţionată contravenţional, iar forţele de ordine au pus in aplicare prevederile ordonanţei militare emise sâmbătă şi au plasat-o în carantină.

Un alt caz  este cel al unui tânăr de 22 de ani din Vadu Paşii care, întors sâmbătă din Franţa, nu a reuşit să rămână la domiciliu decât până duminică la prânz când împreună cu mama sa a venit în municipiul Buzău. Maşina condusă de tânărul de 22 de ani a provocat un accident rutier, neacordând prioritate la intrarea într-o intersecţie. În urma accidentului, pe lângă sancţiunile pe linie rutieră poliţiştii l-au amendat pe tânărul de 22 de ani cu 20.000 de lei şi l-au plasat în carantină pentru 14 zile. 

Ordonanta militară nr. 2 din 21.03.2020 prevede că ”prsoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate şi sunt conduse de forţele de ordine publică şi plasate în carantină instituţionalizată, sub pază”.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Pe de altă parte, duminică, situaţia epidemiologica la nivelul jud Buzau se prezintă astfel: 59 de persoane se află în carantină, 2061 de persoane sunt izolate la domiciliu. In ultimele 24 de ore,  forţele de ordine au verificat 1188 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.100 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.