Pompierii buzoieni intervin în localitate Cislău la un incendiu de vegetaţie uscată care s-a propagat până în litiera unei păduri din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ISU Buzău, pompierii buzoieni acţionează pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată ce se manifestă pe raza localităţii Cislău.  

Incendiul a pătruns în litiera pădurii din zonă, propagarea acestuia fiind limitată de către pompieri. În prezent la faţa locului sunt angrenaţi 12 subofiţeri, 1 ofiţer şi 1 maistru militar, ce menţin situaţia sub control. 

Un alt incendiu de amploare a mistuit luni aproximativ 700 de hectare de vegetaţie uscată pe raza comunei Scorţoasa. Vântul ce s-a manifestat în zonă a grăbit propagarea flăcărilor ce au cuprins în calea lor o locuinţă dezafectată şi două anexe gospodăreşti.  

Pentru ca incendiul să fie lichidat în timp util, iar pericolul asupra populaţiei, bunurilor şi proprietăţilor acestora să fie eliminat rapid, pompierii buzoieni din cadrul Detaşamentelor de Pompieri Buzău, Râmnicu Sărat şi din cadrul Staţiei de Pompieri Mărunţişu au intervenit cu peste 20 de subofiţeri şi 3 ofiţeri, la faţa locului fiind prezent şi Prim-Adjunctul Inspectorului Şef pentru conducerea intervenţiei.  

Judeţul Buzău se află, marţi, sub cod galben de vânt iar rafalele în zona de deal şi de munte depăşesc 94 de kilometric la oră ceea ce face ca focul să se răspândească cu viteză. Tocmai de aceea pompierii atrag atenţia că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă, şi poate avea efecte devastatoare! 

Pompierii buzoieni s-au confruntat de la începutul lunii martie cu un val de incendii de vegetaţie uscată. Astfel, ISU Buzău a intervenit în 60 de cazuri care au însumat peste 2000 de hectare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.