Aproape 10.000 de sticluţe de parfum de diferite mărci, în cazul cărora există suspiciunea că sunt contrafăcute, au fost găsite de poliţiştii buzoieni, în urma unui control într-un camion oprit în trafic, pe DN 2 (E85). Marfa, transportată de un bărbat din Vrancea, a fost confiscată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Judeţene Buzău, poliţiştii au oprit în trafic, în localitatea Spătaru, un vrâncean aflat la volanul unui autocamion. În autovehicul au fost descoperite 72 de cutii care conţineau 9.543 de recipiente cu parfum, ambalate şi inscripţionate individual, purtând însemnele a 25 de mărci protejate.

Poliţiştii nu au putut stabili dacă parfumurile sunt sau nu originale, însă din cauza cantităţii substanţiale există suspiciunea că acestea ar fi contrafăcute. Prin urmare, ei au întocmit dosar penal pentru "punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare", conform Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

De asemenea, recipientele cu parfumuri au fost indisponibilizate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii caracterului acestora.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.