Poliţiştii din Buzău au deschis o anchetă pentru prinderea şi sancţionarea unor persoane care au incendiat dealurile din comuna Verneşti, iar focul, scăpat de sub control, a distrus machetele unei case şi cuptor dacice din Parcul Arheologic Cârlomăneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Mihail Drăghiciu, poliţiştii fac cercetări pentru a vedea cine a dat foc vegetaţiei uscate. În incendiu au ars peste 20 de hectare de vegetaţie uscată, dar au fost distruse şi bunuri aparţinând Muzeului Judeţean Buzău, mai exact structurile care constituiau nucleul Parcului Arheologic Cârlomăneşti: machete care reprezentau o casă dacică şi un cuptor dacic.

"În anul 2014, Muzeul Judeţean, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Arkadia, a demarat un proiect ambiţios, acela de a crea în judeţul Buzău primul parc arheologic destinat atât turiştilor, cât şi observaţiilor de interes ştiinţific. Prin eforturi comune au fost ridicate trei structuri reprezentând două locuinţe, reconstituiri ale unor descoperiri arheologice din situl de la Cârlomăneşti-Cetăţuia, precum şi un cuptor pentru ars ceramica. (...) Flăcările scăpate de sub control în week-end au ars inclusiv vegetaţia uscată de pe dealuri, dar şi de pe situl arheologic Cetăţuia şi parţial de pe situl arheologic Arman", a declarat directorul Muzeului Judeţean Buzau, Daniel Costache. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.