Două persoane au fost reţinute de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti într-un dosar de trafic de influenţă, ei fiind suspectaţi că au cerut şi au primit 8.000 de euro de la alte persoane, pretinzând că pot determina funcţionari ai Primăriei Voluntari să elibereze documente pentru rezolvarea situaţiei juridice a unui teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că ancheta în acest dosar a început după un denunţ formulat în cursul lunii februarie. Astfel, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii B.G. şi M.G.M., cercetaţi pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la trafic de influenţă.

”În perioada august 2022 - iunie 2023, inculpaţii B.G. şi M.G.M. au susţinut faţă de martorii denunţători că inculpatul B.G. are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Primăriei Voluntari astfel încât îi poate determina pe aceştia să elibereze documentele de care denunţătorii aveau nevoie pentru rezolvarea situaţiei juridice a unui teren situat în oraşul Voluntari, inculpaţii pretinzând şi primind în acest scop suma de 8.000 de euro”, scrie în comunicat.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Miercuri, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar joi a fost sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de aceştia pentru 30 de zile.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Grupuri Infracţionale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, beneficiind de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.