Un bărbat din Braşov, suspectat că ar fi introdus în ţară trei arme de foc provenite din infracţiuni comise în Italia, a fost reţinut de procurorii DIICOT care-l acuză de contrabandă calificată cu arme. În acelaşi dosar mai este cercetat un bărbat pentru complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce ar fi ajutat la vânzarea armelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, procurorii Serviciului Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Almaş Ioan Marian zis “Capone”, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme şi muniţii şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi Funariu Sorin pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

”Există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Almaş Ioan Marian a introdus în ţară, prin intermediari, trei arme de foc mărcile PIETRO BERETTA şi FABARM, provenite din săvârşirea de infracţiuni pe teritoriul Italiei iar la data de 18.01.2017, ajutat de către inculpatul Funariu Sorin, a vândut cele trei arme de foc letale, contra sumei  de 1.000 euro”, anunţă DIICOT.

De asemenea, procurorii au probat activitatea infracţională a unui alt suspect faţă de care s-a emis citaţie internaţională, cu privire la faptul că a comercializat, pe raza judeţului Braşov, cantitatea de peste 300 de grame de droguri de risc provenite din Italia.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov,cu suportul de specialitate asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.