O tânără din judeţul Braşov, care în urmă cu câteva zile a reclamat la Poliţie faptul că este ameninţată de fostul său concubin şi că se teme pentru siguranţa ei, a ajuns la spital, după ce a fost bătută de bărbatul pe care îl reclamase şi de doi prieteni ai acestuia. Odată cu femeia, a fost agrestă şi o rudă a acesteia. Poliţiştii întocmiseră împotriva bărbatului ordin de restricţie, care îi interzicea să se apropie de victimă. În plus, ei i-au propus femeii ca agresorului să îi fie montat un dispozitiv electronic de supraveghere, care ar fi anunţat autorităţile dacă acesta de apropie de ea, însă femeia nu a fost de acord cu măsura.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prima intervenţie a Poliţiei în sprijinul tinerei în vârstă de 21 de ani, care locuieşte în Codlea, a avut loc în 27 martie, în jurul orei 10:30, după ce femeia a reclamat că a fost ameninţată în repetate rânduri de către concubinul său, un tânăr de 24 de ani, ea spunând că se teme de acesta.
 
”În urma celor sesizate poliţiştii au efectuat verificări, iar după ce au întocmit formularul de risc, din care a rezultat un risc iminent de violenţă, au întocmit un ordin de protecţie provizoriu pe numele tânărului, prin care i s-a interzis acestuia să se apropie la o distanţă mai mică de 50 de metri de concubina sa şi de locuinţa acesteia. Totodată, poliţiştii au solicitat acordul persoanei protejate de a purta un dispozitiv electronic de supraveghere care să permită verificarea respectării obligaţiei agresorului, ocazie cu care aceasta a declarat că nu este de acord cu purtarea unui astfel de dispozitiv”, transmit, vineri, oficialii Poliţiei judeţene Braşov.  
 
La doar o zi după ce i se pusese în vedere să nu se apropie de tânără, agresorul, împreună cu doi prieteni, a mers acasă la aceasta şi au bătut-o şi pe ea, şi pe un bărbat care îi este rudă femeii.
 
Scandalul a fost anunţat în 28 martie, în jurul orei 03:04, când Poliţia Municipiului Codlea a fost sesizată cu privire la faptul că la locuinţa persoanei protejate se aud ţipete. 
 
”În cel mai scurt timp, poliţiştii s-au deplasat la adresa indicată, unde au constatat că femeia protejată şi un tânăr, de 24 de ani, rudă a acesteia, ar fi fost agresaţi fizic, fiind loviţi de mai multe ori. Din cauza faptului că au suferit leziuni, aceştia au fost transportaţi la o unitate medicală unde au beneficiat de îngrijiri de specialitate”, precizează sursa citată.
 
Tânărul de 24 de ani şi doi apropiaţi ai acestuia, cu vârste de 23 şi 46 de ani, au fost reţinuţi, fiind cercetaţi într-un dosar penal care vizează fapte de ameninţare, violenţă în familie, încălcarea ordinului de protecţie provizoriu, lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.