Patru persoane, femei şi bărbaţi, trei dintre ele membri ai aceleiaşi familii, au fost arestate preventiv sub acuzaţia de trafic de persoane, după ce au exploatat sexual două femei. Una dintre victime a reuit să fugă şi să ceară sprijinul autorităţilor. A doua victimă a fost găsită, alături de exploatatori, în locuinţa în care era ţinută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2023, una dintre persoanele cercetate ar fi recrutat o persoană vătămată majoră, prin metoda loverboy, în scopul obţinerii de beneficii financiare, prin obligarea acesteia la practicarea prostituţiei. De asemenea, o femeie cercetată în aceeaşi cauză ar fi recrutat, cu acelaşi scop, o altă persoană vătămată, profitând de starea vădită de vulnerabilitate (situaţie materială precară, mediu defavorizat)”, transmite, duminică, Poliţia judeţeană Braşov.

Cele două femei au fost transportate şi adăpostite în diferite locuinţe închiriate, în oraşele Vaslui, Brăila şi Braşov, unde erau obligate, prin acte de violenţă fizică şi psihică, să se prostitueze. Toate sumele de bani provenite din practicarea prostituţiei erau însuşite de către exploatatori.

Săptămâna aceasta, miercuri, una dintre femei a reuşit să fugă din locuinţa din Braşov în care era sechestrată şi a mers direct la Poliţie. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, au făcut două percheziţii domiciliare, la una dintre adrese găsind-o şi pe cealaltă victimă, precum şi pe cele patru persoane suspectate că le exploatau pe cele două femei. Toate patru au fost arestate preventiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.