Doi funcţionari publici au fost reţinuţi, marţi seară, pentru luare de mită, fals şi abuz în serviciu, în urma percheziţiilor făcute în municipiul Săcele din judeţul Braşov, într-un dosar penal privind acordarea ilegală de ajutoare sociale unor persoane care nu aveau voie să beneficieze de acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Braşov i-au reţinut pentru 24 de ore pe cei doi funcţionari publici ridicaţi în urma audierilor de marţi şi audiaţi mai multe ore.

Cei doi, Constantin Florin şi Marin Gheorghe, sunt acuzaţi de luare de mită, fals şi abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, Constantin Florin şi Marin Gheorghe au cerut şi au primit bani de la mai multe persoane, majoritatea de etnie romă, pentru a falsifica pontajele în ceea ce priveşte orele de muncă în folosul comunităţii pe care oamenii trebuia să le facă pentru a primit ajutor social. Practic, persoanele respective au fost trecute ca fiind prezente, deşi nu au ieşit nici măcar odată la muncă. 

Procurorii continuă audierile în acest dosar, 180 de persoane asistate social urmând să fie audiate în cursul zilei de miercuri.

Procurorii Parchetului Tribunalului Braşov şi ofiţerii de poliţie judiciară de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Poliţia Săcele au făcut, marţi dimineaţă, trei percheziţii în municipiul Săcele, într-o cauză privind infracţiuni de corupţie vizând stabilirea şi plata ajutoarelor sociale acordate unor persoane din oraş.

În Săcele este cea mai mare populaţie de etnie romă din judeţul Braşov, aproximativ 10.000 de persoane.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat duminică, la Digi 24, că o verificare făcută în 2015 în sistemul ajutoarelor sociale a scos la iveală fraude de proporţii, fiind acordate fraudulos şi 20% din aceste beneficii în anumite cazuri. Pîslaru a spus că a cerut ca aceste verificări să fie făcute din nou, iar cifrele au reconfirmat această situaţie astfel că va fi reformată ”din temelii” inspecţia socială în maxim două săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.