Paisprezece arme, dintre care 12 letale, şi peste 900 de cartuşe deţinute ilegal sau în condiţii necorespunzătoare au fost găsite de poliţiştii din Botoşani, în urma unor percheziţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Botoşani, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au făcut 15 percheziţii domiciliare în judeţul Botoşani, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, al Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, precum şi din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, al Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 şi a Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
 
Acţiunea a avut loc în urma cercetărilor care au loc într-un dosar penal deschis pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj, fapte comise în perioada septembrie-noiembrie.
 
"Cu ocazia percheziţiilor la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 12 arme letale deţinute legal şi două arme neletale deţinute ilegal şi păstrate necorespunzător, 958 de cartuşe, deţinute ilegal sau în condiţii necorespunzătoare, precum şi un trofeu de vânătoare deţinut ilegal”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată menţionează că pentru păstrarea necorespunzătoare a armamentului şi muniţiei legal deţinute au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform Legii 295/2004, în cuantum de peste 16.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă anularea dreptului de deţinere, de port şi folosire a armelor.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj, urmând ca în funcţie de rezultatele cercetărilor să se dipună măsuri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.