Un bărbat în vârstă de aproximativ de 45 de ani a suferit răni grave după ce utilajul în care se afla a căzut într-o râpă la aproximativ 70 de metri, într-o zonă greu accesibilă de pe raza localităţii Suplai, judeţul Bistriţa-Năsăud. Mai multe echipaje au intervenit la faţa locului, bărbatul fiind preluat din munte de elicopterul SMURD care l-a transportat la Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, echipele au fost alertate, vineri, să intervină în zona localităţii Suplai, unde un bărbat de aproximativ 45 de ani care circula cu un utilaj pe un drum forestier s-a răsturnat într-o râpă, la aproximativ 70 de metri.

”Din primele date, starea victimei era gravă, astfel că a fost prealertat elicopterul SMURD de la baza din Târgu Mureş, încă de la primele momente ale declanşării situaţiei de urgenţă. Cu sprijinul colegilor de la Salvamont Bistriţa – Năsăud, echipajele medicale au ajuns la locul accidentului unde au găsit bărbatul în afara utilajului, la mijlocul distanţei dintre drumul forestier şi locul unde a ajuns utilajul răsturnat”, precizează reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud.


Potrivit acestora, victima prezenta un traumatism cranio – cerebral grav şi a necesitat intubaţie la locul accidentului.


Transferul către elicopterul SMURD s-a executat cu dificultate, un medic - salvator a coborât cu troliul din elicopter pentru a prelua bărbatul.


Victima a fost transportată cu troliul până în cel mai apropiat loc în care a putut ateriza elicopterul. De acolo, bărbatul a fost ridicat în elicopter care l-a transportat la Centru de Traumă din municipiul Târgu Mureş.


Politiştii au început ancheta pentru a cerceta mecanismul de producere a accidentului.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.