Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au făcut 21 de percheziţii la instituţii publice, cabinete medicale şi domiciliile unor persoane suspectate într-un dosar de corupţie. Două femei şi un bărbat ar fi intermediat obţinerea de documente medicale false pentru obţinerea de prestaţii sociale, iar 45 de persoane au fost duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Bistriţa-Năsăud fac cercetări într-un dosar penal, în baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, sub aspectul comiterii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora.

”Astfel, la data de 1 octombrie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au pus în aplicare 21 de mandate de percheziţie domiciliară, toate pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, dintre care 2 la sediile unor instituţii publice, 2 la cabinetele unor medici de specialitate, un mandat la sediul unei persoane juridice şi 16 mandate la domiciliile sau reşedinţele unor persoane fizice. Totodată, au fost puse în aplicare 45 de mandate de aducere pe numele unor persoane care ar fi fost implicate în comiterea faptelor”, a anunţat, joi, IPJ Bistriţa-Năsăud.

Sursa citată a precizat că, începând din anul 2017 şi până în prezent, două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 52 şi 60 de ani, ar fi intermediat pentru diferite persoane de pe raza judeţului obţinerea unor acte medicale false, care ar releva situaţii medicale grave şi care ulterior ar fi fost folosite în vederea solicitării şi obţinerii, pe nedrept, de diferite prestaţii sociale, în special indemnizaţii de handicap.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate agende personale, documente şi înscrisuri medicale, scripte de evidenţă contabilă şi alte categorii de înscrisuri cu valoare probatorie şi care pot ajuta la soluţionarea cauzei. De asemenea, au fost identificate şi ulterior indisponibilizate sume de bani, în scopul acoperirii prejudiciului cauzat, şi au fost identificate bunuri mobile şi imobile, în vederea aplicării măsurii sechestrului asigurător penal, în perioada imediat următoare.

”La data de 2 octombrie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile faţă de cele trei persoane, iar cercetările sunt continuate  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune”, a mai transmis Poliţia Bistriţa-Năsăud.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi “Gelu Voievod” Bistriţa-Năsăud.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.