Un grup de 16 persoane s-a aventurat, luni, pe un traseu montan dificil din judeţul Bihor, care este parţial închis de 6 ani. Doi turişti, epuizaţi fizic, nu mai pot înainta, urmând a fi coborâţi de salvamontişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Intervenţie în desfăşurare a Salvamont-Salvaspeo Bihor pentru recuperarea a 2 turişti (dintr-un grup de 16 persoane) aflaţi în stare avansată de epuizare pe traseul Circuitul cascadei Săritoarea Bohodei - zona turistică Padiş, masivul Bihor”, a transmis, luni, Salvamont România.  

Sursa citată a precizat că circuitul în cauză este parţial închis, de 6 ani, din cauza doborâturilor, singura posibilitate de acces fiind ramura circuitului paralelă cu Cascada Săritoarea Bohodei, traseu cu numeroase porţiuni verticale echipate cu lanţuri de sprijin. 

”Dat fiind că starea celor 2 persoane este stabilă, pentru confortul victimelor, a fost activată echipa de rezervă din Ştei care va interveni dinspre direcţia Stâna de Vale urmând să recupereze cele 2 persoane prin Şaua Bohodei”, au mai transmis salvamontiştii.  

Aceştia a precizat că restul grupului va coborî pe traseul iniţial urcat. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.