Trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce au înfiinţat o cultură de cannabis outdoor, iar poliţiştii au confiscat peste 160 de kilograme de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul Antridrog şi procurorii DIICOT Oradea au surprins în flagrant delict, pe raza localităţii bihorene Băleni, doi bărbaţi, de 45, respectiv 48 de ani, din municipiul Oradea şi din Băleni şi o femeie, de 45 de ani, tot din Băleni, în timp ce recoltau muguri şi inflorescenţe de cannabis, dintr-o cultură amenajată într-un solariu. Cei în cauză sunt bănuiţi că, în cursul anului 2019, ar fi cultivat plante de cannabis outdoor.

“În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la data de 11 octombrie, pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a celor trei persoane, la domiciliul bărbatului de 48 de ani, a fost descoperită o cultură outdoor de cannabis, fiind recoltate 12 plante de cannabis ajunse la maturitate, rezultând o masă brută totală de 149,95 de kilograme”, au precizat reprezentanţii IGP.

Sursa citată spune că într-o cameră a imobilului a fost descoperit un laborator indoor de uscare a mugurilor şi inflorescenţei de cannabis, în care au fost găsite 9 kilograme de cannabis uscat, iar într-o altă încăpere au fost găsite alte 10 pungi vidate, cu muguri şi inflorescenţe de cannabis uscat, care cântăreau 2,194 kilograme, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

De asemenea, anchetatorii au mai ridicat din acelaşi imobil instalaţii şi aparatură folosită pentru întreţinerea culturii de cannabis, uscarea plantelor şi ambalarea acestora în vederea comercializării, respectiv îngrăşăminte, ventilatoare, un dispozitiv de separare a mugurilor de cannabis de plantă şi alte bunuri şi obiecte folosite în cultivarea şi uscarea plantelor de cannabis.

Cele trei persoane au fost iniţial reţinute pentru 24 de ore, iar  apoi au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, de către Tribunalul Bihor, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. 

De asemenea, în acelaşi dosar, o femeie de 45 de ani este cercetată sub control judiciar tot pentru trafic de droguri de risc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.