Poliţiştii şi procurorii au destructurat o grupare specializată în trafic de droguri şi substanţe cu efecte psihoactive. Încă din 2021, gruparea vindea în Oradea produsele, atât sub formă de masă vegetală, cât şi ca pulbere de prizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 23.11.2022 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea a 7 inculpaţi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  trafic de droguri de mare risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată”, a transmis, joi, DIICOT.  

Sursa citată a precizatc că, în perioada în perioada 2021 – prezent, inculpaţii au comercializat, în repetate rânduri, în municipiul Oradea,  droguri de mare risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, atât sub formă de materie vegetală cât şi ca pulbere pentru prizat. 

În urma celor 12 percheziţii domiciliare efectuate în cursul zilei de miercuri, au fost identificate şi ridicate sume de bani, mai multe telefoane mobile şi balanţe electronice.  

În plus, s-au găsit diferite cantităţi de droguri şi peste 500 de grame de bijuterii din aur. 

”La data de 24.11.2022 a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă a cinci dintre inculpaţi, faţă de doi dintre aceştia procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea dispunând continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă faţă de trei dintre inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de ceilalţi doi”, a mai transmis sursa citată.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.