Poliţiştii din Bihor au reţinut 20 de persoane, pe care le acuză de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic, uz de armă ilegal, uciderea animalelor cu intenţie fără drept, fals, uz de fals şi favorizarea făptuitorului. Încă din 2019, suspecţii ar fi efectuat acte de braconaj, într-un fond cinegetic, din judeţul Bihor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 15 noiembrie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au dispus continuarea urmăririi penale faţă de 21 de persoane, sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic, uz de armă ilegal, uciderea animalelor cu intenţie fără drept, fals, uz de fals şi favorizarea făptuitorului”, anunţă, miercuri seară, IPJ Bihor.

Sursa citată a precizat căfaţă de 20 de persoane a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, iar faţă de 16 dintre acestea a fost dispusă extinderea acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor menţionate.

”La data de 16 noiembrie a.c., bănuiţii vor fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea dispunerii de măsuri legale”, a mai transmis sursa citată.

La data de 12 septembrie, anchetatorii au făcut 17 percheziţii domiciliare, în judeţul Bihor, la 17 persoane fizice şi la o persoană juridică.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 1 ianuarie 2019 – 19 iulie 2023, cele 17 persoane fizice, din judeţul Bihor, cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani, ar fi efectuat acte de braconaj, într-un fond cinegetic, din judeţul Bihor. În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea cercetărilor, două arme lungi, neletale, deţinute ilegal, 38 de arme lungi de vânătoare, deţinute legal şi 8 arme neletale deţinute legal”, au mai precizat poliţiştii.

De asemenea, au mai fost descoperite şi indisponibilizate 2.877 de elemente de muniţie letală, deţinută legal, 2.809 elemente de muniţie neletală deţinută legal, 103 trofee din specia căprior, 14 trofee specia cerb comun, şapte trofee specia mistreţ, un trofeu specia vulpe, un trofeu specia urs, 762 de autorizaţii de vânătoare, două sisteme de ochire pe timp de noapte şi un laptop, care urmează a fi supuse expertizării.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.