DIICOT anunţă că a fost începută urmărirea penală împotriva lui Ovidiu Grosu, care s-a autoititulat ”adevăratul organizator" al protestului diasporei din 10 august, după ce într-o emisiune televizată acesta i-a îndemnat pe participanţii la manifestaţie la acte de violenţă la adresa forţelor de ordine. Bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DIICOT, procurorii de la Structura centrală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că luni seară, într-o emisiune difuzată de un post naţional de televiziune naţional, a fost prezentat un interviu cu Ovidiu Grosu, care s-a autointitulat ”adevăratul organizator al protestului diasporei din 10 august” şi i-a îndemnat pe participanţii la manifestaţie să recurgă la acte de violenţă împotriva forţelor de ordine.

"Verificările întreprinse în cauză au relevat faptul că, înscriindu-se pe aceeaşi linie a demersurilor de instigare publică la săvârşirea de acte de violenţă împotriva reprezentanţilor autorităţilor chemate să asigure desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestaţiei din data de 10.08.2018 în municipiul Bucureşti, numitul  Ovidiu Grosu a îndemnat publicul verbal şi scris să săvârşească în condiţiile Legii nr.535/2004 infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale a persoanelor, respectiv distrugere", menţionează DIICOT.

Miercuri, procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Ovidiu Grosu, pentru infracţiunea de instigare publică la săvârşirea de acte de violenţă împotriva reprezentanţilor autorităţilor chemate să asigure ordinea. De asemenea, procurorii DIICOT l-au plasat pe Grosu sub control judiciar pentru 60 de zile, drespectiv până în 6 octombrie.

Totodată, bărbatul are mai multe interdicţii: să nu utilizeze internetul, să nu părăsească oraşul fără încuviinţarea prealabilă a DIICOT, să nu acorde interviuri, să nu participe la adunări publice şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. Bărbatului i s-a  atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a acestor obligaţii, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive, mai spune DIICOT.

Ovidiu Grosu spunea, într-un interviu difuzat luni de Antena 3: "Eu am organizat mişcarea cu diaspora, însă nu am vrut să ies în evidenţă pentru că mi-am dat seama că voi fi atacat şi am conceput această acţiune pe plan orizontal. Nimeni nu va veni să ne facă bine, binele ni-l facem noi. Flăcări, fum şi sânge pe străzi - nu există altă variantă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.