Bărbatul în vârstă de 44 de ani care, de Ziua Morţilor, a plecat cu o fetiţă de şapte ani într-un cimitir din Petroşani pentru a primi pomană va fi cercetat în stare de libertate de către poliţiştii din judeţul Hunedoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Judeţene Hunedoara, bărbatul care plecase cu o fetiţă de şapte ani la cerşit va fi cercetat în stare de libertate.

"Bărbatul de 44 de ani care a plecat cu fetiţa din Petroşani va fi cercetat, în continuare, în stare de libertate, pentru lipsire de libertate în mod ilegal", au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Hunedoara.

Duminică seara, în jurul orei 19.30, Poliţia municipiului Petroşani a fost sesizată de un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Petroşani, despre faptul că fiica sa, Delia Gabriel Dorobanţu, în vârstă de 7 ani, ar fi plecat din faţa blocului în care locuieşte, în 1 noiembrie, împreună cu un bărbat de 44 de ani.

Copila şi bărbatul s-ar fi îndreptat spre Cimitirul Central din municipiul Petroşani, pentru a primi alimente de pomană, de Ziua Morţilor.

Poliţiştii din judeţul Hunedoara au întocmit iniţial un dosar penal in rem pentru lipire de libertate în mod ilegal, în acest caz. Anchetatorii spun că, în trecut, cei doi ar mai fi fost la cerşit.

Fetiţa a fost găsită în noaptea de miercuri spre joi, în municipiul Vulcan, într-un cămin dezafectat, alături de bărbatul cu care plecase de acasă. Ulterior, ea a fost dusă la spital pentru verificări, stabilindu-se că este în regulă din punct de vedere medical, iar apoi a fost audiată de poliţişti, în prezenţa mamei sale şi a unui avocat.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara au decis ca fetiţa de şapte ani, dar şi cei doi fraţi gemeni ai acesteia, în vârstă de patru ani, să fie preluaţi în Centrul de primire în regim de urgenţă Deva.

Bărbatul cu care plecase de acasă a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, pentru lipsire de libertate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.