Un bărbat din Vaslui, condamnat la 30 de ani de închisoare de autorităţile din Spania pentru tâlhărie, vătămare corporală şi viol, a fost preluat de poliţiştii români pentru a executa pedeapsa în sistemul penitenciar naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, un bărbat de 29 de ani din Vaslui a fost transferat din Spania, sub escortă, pentru executarea unei pedepsei de 30 ani de închisoare în sistemul penitenciar din România, pentru comiterea de infracţiuni cu violenţă, în Spania.

Bărbatul a fost condamnat de instanţele spaniole pentru tâlhărie, vătămare corporală şi viol, în formă continuată.

Instanţa de judecată a reţinut faptul că, în cursul anului 2012, împreună cu un complice, bărbatul a abordat cinci victime cărora, prin ameninţări şi violenţă, le-a sustras genţile în care aveau bani, telefoane, bijuterii şi  alte bunuri personale. De asemenea, bărbaţii au încercat să constrângă prin violenţă victimele să întreţină raporturi sexuale, acţiuni oprite de apropierea unor trecători sau de opoziţia victimelor.

Într-unul dintre cazuri, victima a suferit daune fizice care s-au vindecat în 106 zile, fiind lovită de cei doi bărbaţi.

Totodată, bărbaţii au acostat o altă victimă în parcarea subterană a unui imobil din Alicante în care aceasta locuia, au constrâns-o să le remită 70 de euro şi alte bunuri pe care aceasta le avea asupra sa şi au constrâns-o să întreţină raporturi sexuale.

Transferul a fost dispus conform unei sentinţe penale pronunţate de Curtea de Apel Iaşi prin care s-a hotărât recunoaşterea şi punerea în executare în România a pedepsei de 30 de ani de închisoare aplicate prin sentinţele emise de instanţele din Spania. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.