Un bărbat din Suceava este cercetat după ce a încălcat ordinul de protecţie emis de magistraţi pentru ca acesta să nu se mai apropie de fosta sa iubită. El a lovit-o pe femeie, a ameninţat-o şi i-ar fi spus că îl va ucide pe copilul pe care îl au împreună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în 18 septembrie, Judecătoria Rădăuţi a emis un ordin de protecţie împotriva unui bărbat, care atunci se afla în străinătate, el având interdicţia să se apropie de fosta sa concubină.
 
După emiterea ordinului de protecţie, în 22 septembrie, după ce bărbatul s-a întors din străinătate şi înainte să fie informat despre existenţa ordinului de protecţie şi obligaţiile care îî sunt impuse, el s-a întâlnit întâmplător cu fosta sa concubină, în parcul care se află în apropierea locuinţei sale.
 
Femeia le-a spus anchetatorilor că bărbatul a ameninţat-o cu acte de violenţă, după care a plecat. Ea a mers la Poliţia din Siret unde a reclamat aceste aspecte. Bărbatul a fost căutat de poliţişti, care însă nu l-au găsit deoarece era plecat din localitate.
 
În 23 septembrie, el a venit la sediul poliţiei, iar poliţiştii l-au informat de acest ordin de protecţie. În după amiaza zilei de 23 septembrie, el a mers la magazinul unde lucrează fosta sa iubită, sub pretextul că doreşte să vorbească cu ea despre alocaţia copilului pe care îl au împreună.
 
Femeia a spus poliţiştilor că bărbatul a aruncat cu telefonul mobil în ea, iar apoi au început să strige unul la altul. Procurorii spun că un martor al incidentului a intervenit în scandal, i-a cerut bărbatului să plece din magazin, iar acesta s-a conformat.
 
Tot în 23 septembrie, femeia a depus plângere penală la Poliţia oraşului Siret, fiind întocmit dosar penal pentru încălcarea ordinului de protecţie, ameninţare, lovire sau alte violenţe.
 
O zi mai târziu, poliţiştii au mers la locul de muncă al femeii stabilind ca ea să vină, în 25 septembrie, la sediul poliţiei pentru a da o declaraţie. După ce poliţiştii au plecat de la locul său de muncă, femeia i-a sunat pe oamenii legii şi i-a anunţat că fostul ei iubit a încălcat din nou ordinul de protecţie, el trecând pe strada din faţa magazinului unde ea lucrează, vorbind la telefon şi oprindu-se în apropiere. 
 
"Organele de poliţie s-au deplasat la faţa locului, l-au identificat pe D.V. pe raza oraşului Siret la o distanţă considerabilă de locul de muncă al persoanei vătămate şi l-au condus pe acesta la Sediul Poliţei. După ce au discutat, organele de poliţie i-au pus în vedere să nu se mai apropie de locul de muncă al persoanei vătămate, D.V. precizând că se deplasa către locuinţa bunicului său şi nu a avut intenţia să încalce ordinul de protecţie”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. 
 
Sursa citată spune că bărbatul a fost audiat de poliţişti, el recunoscând că s-a apropiat de fosta sa iubită şi s-a angajat pe viitor să respecte ordinul de protecţie.
 
Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.
 
Conform presei locale, bărbatul i-ar fi trimis o fotografie fostei sale iubite, în care fiul acestora, în vârstă de doi ani, era cu ştreangul de gât, el ameninţând-o că îl va ucide.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.