Un bărbat din comuna Brăieşti, judeţul Buzău, a fost amendat de jandarmi cu 5.000 de lei pentru incendierea unui teren. Este prima amendă pe care autorităţile au aplicat-o în acest an pentru astfel de fapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma anchetei s-a stabilit că persoana a aprins intenţionat focul pentru a curăţa o pajişte, iar în urma acţiunii sale au ars 5 hectare de vegetaţie uscată. A fost nevoie de intervenţia pompierilor şi a jandarmilor pentru stingerea focului.  

Prefectura Buzău anunţă că amenzile vor continua, ba chiar vor fi făcute plângeri penale pentru vinovaţi. 

”Jandarmeria aplicat o amendă de 5.000 de lei la Brăieşti. Şi săptămâna aceasta veţi vedea foarte multe amenzi în judeţul Buzău pe acest subiect pentru că trebuie să înţelegem că mai ales pe acest vânt acest fenomen a devenit extrem de periculos. Noi până acum am avut o atitudine preventivă. Ne-am rugat de oameni să se oprească. Din acest moment vor începe plângerile penale, sesizările penale, anchetele şi amenzile la maximul lor”, a declarat, miercuri, Daniel Ţiclea, prefectul judeţului Buzău. 

De la începutul anului în judeţul Buzău au ars peste 6.500 de hectare de teren. 

De asemenea, şi în judeţul Vrancea o persoană din comuna Coteşti a fost amendată cu 2.500 de lei după ce s-a stabilit că este principala vinovată în cazul izbucnirii unui incendiu în care au ars 7.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.  

În cursul zilei de marţi, 22 martie a.c., pompierii de la ISU Vrancea  au intervenit pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată, astfel: în comuna Coteşti, satul Budeşti au ars 7000 mp, în comuna Huruieşti, satul Floreşti au ars 1000 mp, în comuna Broşteni, satul Arva au ars 500 mp. 

O intervenţie dificilă s-a desfăşurat pe raza comunei Gura Caliţei. Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins cu repeziciune pe o suprafaţă de aproximativ 70 ha. Deoarece incendiul se manifesta în mai multe focare s-a mărit numărul efectivelor cu pompieri aflaţi în timpul liber. Acţiunea de stingere a fost una de durată, forţele de intervenţie depunând eforturi susţinute, reuşind să lichideze toate focarele după circa 7 ore de luptă cu flăcările. 

Pompierii fac apel la cetăţeni să nu mai recurgă la igienizarea terenurilor prin utilizarea focului deschis şi arderea resturilor vegetale. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.