Un bărbat de 45 de ani, dat în urmărire întrucât pe numele său exista un mandat de arestare pentru şantaj, instigare la omor şi la tâlhărie, a fost prins în Irlanda şi adus în România de poliţişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"La data de 2 august a.c., în urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Irlanda, o escortă a Poliţiei Române a preluat din Irlanda şi a adus în ţară, un bărbat, de 45 de ani, pe numele căruia exista un mandat de arestare preventivă, emis pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat şi instigare la tâlhărie calificată", a transmis Poliţia Capitalei.
 
În urma schimbului de date şi informaţii realizat cu Biroul Sirene Irlanda şi pe baza informaţiilor transmise de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţene Neamţ, bărbatul a fost  prins şi arestat pe teritoriul Irlandei, în vederea predării către România. 
 
El a fost preluat de poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale şi va fi dus într-un centru de reţinere şi arestare preventivă. 
 
Schimbul de date şi informaţii cu autorităţile irlandeze a fost efectuat prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Sirene România, respectiv Biroul Sirene Irlanda.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.