Un bărbat de 34 de ani a fost reţinut de procurorii DIICOT Iaşi pentru trafic de droguri de risc, după ce a înfiinţat o cultură de canabis în judeţul Neamţ. Ulterior, el a recoltat o cantitate considerabilă de canabis, o parte fiind vândută en gros unor dealeri din judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2019, inculpatul M.A.V., de 34 de ani, a înfiinţat o cultură de canabis în judeţul Neamţ, în vederea obţinerii din aceasta, după recoltare şi prelucrare, a drogului de risc canabis, care ulterior urma să fie comercializat.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în septembrie, el a recoltat o cantitate considerabilă de canabis, pe care a depozitat-o la locuinţele sale, aceasta fiind uscată în podul casei şi pregătită în vederea comercializării.

De asemenea, o parte din cantitatea de canabis recoltată a fost comercializată en-gros mai multor dealeri din judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău, la preţul de 35.000-40.000 de lei pe kilogram.

Miercuri, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Iaşi, au făcut două percheziţii domiciliare la locuinţele inculpatului, fiind identificate şi ridicate 99,25 kg de canabis (fragmente) şi cantitatea de 8,77 kilograme de muguri şi inflorescenţe, două pistoale, o puşcă, două telefoane mobile, dar şi suma de 16.800 lei.

În cursul zilei de joi, bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.