Procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO Piteşti au ridicat, miercuri, în urma celor 30 de percheziţii făcute în Bucureşti şi cinci judeţe, în dosarul care vizează activitatea unor grupări specializate în falsificarea de carduri bancare, sisteme informatice, zeci de telefoane mobile, sume de bani, dar şi droguri, un pistol şi haine despre care anchetatorii suspectează că au fost folosite la comiterea infracţiunilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IPJ Argeş, în urma celor 30 de descinderi domiciliare, procurorii şi poliţiştii BCCO Piteşti au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe dispozitive de tip skimming, 18 unităţi hard-disk, 25 de laptop-uri, 60 de suporţi optici de memorie şi memorii USB, 80 de telefoane mobile şi cartele SIM, 31 de carduri bancare şi suporturi de tip card cu bandă magnetică şi obiecte vestimentare susceptibile a fi fost folosite la săvârşirea de infracţiuni.

De asemenea, în timpul percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat pentru continuarea cercetărilor trei grame de marijuana, un pistol şi 2.000 de ţigarete care nu aveau timbru fiscal emis de către autorităţile române.

Procurorii DIICOT şi ofiţerii BCCO Piteşti au făcut, miercuri dimineaţă, 30 de descinderi la adrese din judeţele Buzău, Constanţa, Hunedoara, Mehedinţi, Timiş şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar vizând destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate suspectate de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de instrumente de plată electronică, acces fără drept la un sistem informatic, punerea în circulaţie de valori falsificate, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani.

Cei aproximativ 50 de membri ai grupurilor infracţionale sunt suspectaţi că, în perioada 2014 - 2015, au montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-au folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare.

“Ulterior, datele preluate au fost folosite pentru falsificarea şi punerea în circulaţie a unor instrumente de plată electronică cu care membrii grupurilor au achiziţionat produse de la diferite societăţi comerciale din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie”, potrivit procurorilor DIICOT Ploieşti.

Atât încasarea sumelor de bani provenite din infracţiuni, cât şi valorificarea produselor achiziţionate cu instrumente de plată contrafăcute s-au efectuat în România, suspecţii reuşind să obţină aproximativ 200.000 de euro, în dauna a peste 1.000 de persoane din Slovenia, Cehia şi Slovacia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.