În total 95 de pistoale au fost găsite în coletele abandonate pe câmp, în apropierea drumului naţional (DN) 65B, anunţă reprezentanţii Poliţiei Argeş, acestea urmând să fie expertizate pentru a se stabili dacă au fost folosite recent sau nu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Argeş, poliţiştii din Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au recuperat 95 de pistoale abandonate pe un câmp din vecinătatea comunei Cerbu.

”Pistoalele se află în custodia poliţiştilor şi urmează a fi expertizate pentru a se stabili dacă au fost sau nu folosite recent. Primele informaţii indică faptul pistoalele ar fi de tip neletal, însă încadrarea juridică exactă va fi stabilită tot în urma exepertizării”, se arată în comunicat.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală în cauză, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în care se efectuează cercetări pentru stabilirea provenienţei pistoalelor, mai arată sursa citată.

Un bărbat care trecea pe câmpul care mărgineşte DN 65B Piteşti – Slatina a sunat, sâmbătă, la 112 după ce a găsit, la aproximativ 50 – 100 de metri de carosabil, mai multe colete în care se aflau pistoale neletale, cu gaz, au declarat pentru News.ro surse judiciare. 

Potrivit acestora, bărbatul a observat coletele, a deschis unul şi a văzut că în acesta se aflau mai multe cutii. În momentul în care a desfăcut una dintre cutii şi a constatat că înăuntru se află un pistol, bărbatul a alertat autorităţile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.