Un bărbat din judeţul Argeş a fost reţinut pentru viol asupra unei fete de 17 ani. Adolescenta nu a reclamat agresiunea la poliţie, însă a povestit unei cunoştinţe că nici tatăl şi nici fratele ei, cărora le-a spus despre viol, nu vor să o lase să depună plângere. În cele din urmă, cunoştinţa a scris pe Facebook despre întâmplare şi aşa au aflat poliţiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate, joi, de Poliţia judeţeană Argeş, fapta a avut loc în 7 ianuarie, însă nu a fost depusă o sesizare ca urmare a violului.
 
Agresorul are 32 de ani, iar victima sa are 17 ani. 
 
"Sesizarea s-a făcut din oficiu, ca urmare a unei postări pe o reţea de socializare, din partea unei persoane din cercul de cunoştinţe al victimei. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive", au transmis poliţiştii argeşeni.
 
Dosarul este instrumentat de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.
 
Surse din anchetă au declarat pentru News.ro că agresorul este trimis în judecată pentru fapte cu violenţă, precum loviri sau alte violenţe, distrugere, şantaj şi răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. Concret, după ce a fost implicat într-o bătaie, el i-a ameninţat şi şantajat pe cei care l-au reclamat şi pe martorii la agresiune, cu scopul ca aceştia să îşi retragă plângerile, fapt care nu s-a întâmplat. 
 
Fata a povestit unei persoane că a spus familiei despre agresiune, dar că tatăl şi fratele ei i-au cerut să nu facă sesizare. 
 
Aceleaşi surse au declarat că fata violată nu a vrut, iniţial, să meargă la poliţie şi să dea declaraţie după ce oamenii legii s-au autosesizat. Ea le-a spus poliţiştilor că "nu e vorba că o influenţează cineva", adăugând că este "prea încărcată cu tot felul de lucruri, e prea complicat". 
În cele din urmă, tânăra a fost audiată.
 
Instanţa de judecată va stabili, joi, dacă va emite sau nu mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului suspectat de viol.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.