Procurorii din Arad suspectează că o societate comercială din judeţ care a exploatat şi a vândut agregate minerale nu a înregistrat toate operaţiunile în actele contabile, în acest mod fiind a creat un prejudiciu de peste patru milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că au continuat cercetările într-un dosar în care două persoane sunt cercetate pentru mai multe infracţiuni, printre care evaziune fiscală în formă agravantă şi executare de activităţi miniere fără permis. 
 
“Urmare a continuării cercetărilor în dosarul penal vizând comiterea de către două persoane fizice, reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale, a infracţiunilor de evaziune fiscală în formă agravată, executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă de concesiune, executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărire, încălcarea obligaţiilor de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială, în cauză s-a dispus prin ordonanţa din data de 17.11.2023 extinderea acţiunii penale cu privire la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă agravată, prev.de art.9, alin.1 lit.b şi alin.3 din Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu aplic. art.35 alin.1 Cod pen., de către o societate comercială cu sediul pe raza jud.Arad, având ca obiect de activitate: extracţia pietrişului şi nisipului; extracţia argilei şi caolinului”, au precizat procurorii arădeni. 
 
Anchetatorii au susţinut că firma a creat un prejudiciu de peste patru milioane de lei. 
 
“În fapt s-a reţinut că în perioada 2020-2021 societatea comercială a procedat la exploatarea, valorificarea şi comercializarea de agregate minerale de pe parcele aflate în extravilanul loc. Horia, com. Vladimirescu, jud. Arad, fără a proceda la evidenţierea în totalitate în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate şi fără a achita redeventele miniere datorate,  creându-se un prejudiciu total în valoare de 4.006.401,83 lei. În cauză au fost dispuse anterior măsuri asiguratorii, în vederea garantării recuperării prejudiciului”, au mai afirmat procurorii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.