Jandarmii arădeni au participat în noaptea de sâmbătă spre duminică la o misiune de salvare după ce barca în care se aflau trei bărbaţi, unul cu handicap locomotor, s-a scufundat în râul Mureş. Bărbatul cu handicap locomotor s-a prins în undiţa unui pescar, care l-a adus la mal, crezând iniţial că este o captură ”uriaşă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Arad, jandarmii, pompierii şi poliţiştii din Arad au fost alertaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, că barca cu care mai mulţi bărbaţi se deplasau pe râul Mureş, în zona localităţii Milova, a luat apă şi s-a scufundat, iar bărbaţii căzuţi în apă încearcă să iasă la mal.  
“Trei bărbaţi s-au urcat într-o barcă cu vâsle, al patrulea rămânând la mal, iar în momentul în care au ajuns la o distanţă apreciabilă, barca a luat apă şi s-a scufundat. Bărbaţii căzuţi în apă au încercat să se salveze, însă au fost purtaţi în aval de curentul apei, iar la un moment dat, cei trei bărbaţi s-au depărtat unul de celălalt din cauza curentului puternic şi a întunericului. Mai bine de câţiva kilometri au fost purtaţi de ape”, se arată în comunicat. 
Sursa citată spune că bărbatul cu handicap locomotor s-a agăţat în undiţa unui cuplu aflat la pescuit. 
“În zona localităţii Ususău, bărbatul cu handicap locomotor s-a agăţat întâmplător în linia unei undiţe de pescuit, lansată de către un cuplu ce se afla la pescuit în acea zonă. Crezând că este o captură uriaşă, cei doi pescari au depus eforturi mari să-l aducă la mal. Surpriza a fost pe măsură în momentul în care şi-au dat seama că ,<<marea captura>>, este un om. Cei doi l-au scos pe bărbat din apă şi au aflat împrejurările în care s-a produs acel eveniment, sunând imediat la 112”, mai precizat comunicatul.
Jandarmeria Arad a precizat că ceilalţi doi bărbaţi au reuşit să iasă din apă, unul pe un mal, celălalt pe alt mal, însă erau dezorientaţi şi nu au mai putut înainta, fiind blocaţi din cauza vegetaţiei şi a  întunericului.
“Salvatorii au plecat în căutarea celor trei bărbaţi daţi încă dispăruţi. Jandarmii pe un mal, poliţiştii pe celălalt mal şi pompierii prin apă cu barca din dotare. După aproximativ două ore de căutări în zone greu accesibile, doi bărbaţi au fost găsiţi de către poliţişti pe un mal al apei, iar celălalt bărbat de către jandarmi pe malul opus, la kilometri distanţă de locul în care s-au lansat pe apă”, a menţionat sursa citată. 
Bărbaţi au fost examinaţi de echipajul medical sosit la faţa locului, dar nu au avut nevoie de transport la spital.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.