Doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră după ce au vrut să scoată ilegal din ţară 19 cetăţeni străini, ei fiind prinşi în Arad. Cetăţenii străini erau ascunşi în două mijloace de transport înmatriculate în Polonia şi proveneau de la centrul de cazare din judeţul Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră au transmis, luni, într-o conferinţă de presă, că poliţiştii de frontieră din Arad împreună cu cei din Timiş au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale. “În data de 20.04.2024, acţionând în baza analizei de risc, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au supravegheat o locaţie de pe raza judeţului Timiş, unde sunt cazate persoane de origine afro-asiatică. Astfel, în jurul orei 20:00, a fost observat un grup care s-a îmbarcat în două autovehicule înmatriculate în Polonia, deplasându-se spre municipiul Arad. Poliţiştii de frontieră au urmărit cele două mijloace de transport, iar pe raza municipiului Arad, în apropierea frontierei de stat, a fost organizat un flagrant, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, cele două mijloace de transport fiind oprite în trafic”, au transmis poliţiştii de frontieră. În cele două autoturisme au fost găsite 19 persoane din Somalia, Nepal, Siria, Bangladesh şi Egipt, intrate legal în România şi doi transportatori, un bărbat ucrainean şi unul cu dublă cetăţenie, Republica Moldova şi Bulgaria. Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi şoferi au preluat cetăţenii străini de la centrul de cazare din judeţul Timiş, pentru a-i trece ilegal frontiera în Ungaria. Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii descoperiţi. în mijloacele de transport.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.