Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat 24 cetăţeni din Irak şi Siria, între care 13 minori, majoritatea solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară. Grupul era transportat cu maşina de către un bărbat din judeţul Sălaj, cercetat pentru trafic de migranţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au observat, pe sensul de mers dinspre autostrada A1 înspre oraşul Nădlac, o autoutilitara marca Mercedes Vito şi au procedat la oprirea autoutilitarei şi la legitimarea şoferului, constatând că este vorba despre un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani, din judeţul Sălaj.

De asemenea, în interiorul autoutilitarei, poliţiştii de frontieră au descoperit 24 de cetăţeni străini. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni şi irakieni, opt bărbaţi, trei femei şi 13 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 75 de ani, iar minorii între 2 şi 16 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

La cercetări, s-a stabilit că solicitanţii de azil intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit migranţilor dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.