Un număr de 22 de cetăţeni din Etiopia, Bangladesh, Afganistan şi Irak, între care patru copii, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Vărşand, judeţul Arad, când intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, călăuziţi de un cetăţean român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand au desfăşurat, duminică, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere, iar în jurul orei 20.30, la aproximativ 700 de metri faţă de linia de frontieră, în apropierea localităţii Pilu, au fost observate 23 de persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea fiind preluate şi transportate la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că 22 de persoane sunt cetăţeni din Etiopia, Bangladesh, Afganistan şi Irak - optsprezece adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 52 de ani şi patru minori, cu vârste intre 15 şi 17 ani, solicitanţi de azil în România. Împreună cu aceştia se afla şi un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani, care urma să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini şi de trafic de migranţi pentru cetăţeanul român, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.