Un număr de 21 de cetăţeni din Siria şi Palestina, care încercau să iasă ilegal din România ascunşi într-o autoutilitară condusă de un bulgar, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Nădlac II - Csanadpalota.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, joi, în jurul orei 1.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar în vârstă de 42 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Turcia, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pe ruta Turcia - Austria.

La controlul făcut, poliţiştii de frontieră au găsit ascunşi, în compartimentul marfă al autoutilitarei, douăzeci şi unu de cetăţeni străini.

După verificări, s-a stabilit că este vorba despre şaisprezece bărbaţi, trei femei şi doi copii, cetăţeni din Siria şi Palestina. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani, iar copiii au 8, respectiv 10 ani. Aceştia intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz pentru trafic de migranţi pentru şoferul autoutilitarei şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.